29. februar 2012

Bunadsbrodering

Til neste år har jeg konfirmant!! Hvor blir tiden av?
Frøkna skal ha bunad (Nordhordlandsbunad), og den er bestilt. Brystduk og belte har mor imidlertid tenkt å brodere selv, og da er det vel bare å kaste seg i det, eller?

Garn og stoff ble kjøpt inn tidlig på høsten i fjor, og jeg satte igang. Entusiasmen dalte imidlertid ganske fort.... Beltet virket uoverkommelig langt, og flere timers arbeid ga liten uttelling... Huff...
Konkluderte raskt med at dette måtte bli et litt til-fra prosjekt, som jeg kunne jobbe med i perioder for ikke å gå helt lei og gi opp. Lenge til august 2013, så jeg har jo god tid.

Litt over nyttår begynte jeg å kjenne litt på at det faktisk er bare 1,5 år til konfirmasjonen, og at dette kunne ende opp som et haste/stress prosjekt om jeg ikke kom igang. Tok broderiet frem igjen, og satte igang. Denne gangen har det ikke vært like "kjedelig" og jeg har putlet på jevnt og trutt.


Begynner faktisk å se en ende på brodering med mørkeblått :) Har valgt å brodere ferdig alt med mørkeblått først, og så fylle inn de andre fargene etter hvert.

Her ser dere et detaljbilde av mønsteret:
Synes det er litt kjekt å kunne bidra med noe personlig til bunaden. Håper resultatet blir bra til slutt.
Utfordringen er at så lenge broderingen blir prioritert, så blir det lite tid til strikking. Men det får jeg vel bare lære meg og leve med. Hi, hi....

9 kommentarer:

Charlotte sa...

Jeg skjønner hva du mener med at tida flyr... Jeg syns nettopp jeg selv har stått til konfirmasjonen jeg, og det nærmer seg jo faretruende 20 år siden... hehehe... Det ser i allefall ut til at du broderer nydelig. Er spent på å se de andre fargene kommer til også :) Det å ha satt sitt personlig preg på bunaden kommer jo til å få betydning resten av historien :)Gøy å tenke på deg vel? :)

Mona sa...

En tålmodighetsprøve ser det ut til, men jeg er helt enig i at det er spesielt med "personlig" bunad :) Motivasjonen er viktig altså. Lykke til med fortsettelsen :o)

Grethe M sa...

Kommer til å gå kjempefint.. Du har en god plan og tid.. Supert.. Blir kjempe fint.. men for et pirk.. Masse dytt.. hehe.. God uke videre..

Solfrid sa...

Jeg måtte google på bunaden for å se den ferdig.
Godt å ha god tid, det er alltid bedre å hvile på "gjort arbeid"

Petronella sa...

Så flink du er - Bunadsbrodering er kanskje litt kjedelig mens det står på, men veldig koselig å se tilbake på. det er veldig trvelig å vite at man har vært med på å lage et sånt praktplagg. Selv broderte jeg Lofotbunad til datterns konfirmasjon, så jeg kjenner igjen stressfølelsen om at "det bare er 11/2 år igjen", ja. Men det kommer til å gå helt fin, skal du se. Det der blir veldig fint =)

malla sa...

Det er nok lurt å jobbe med broderinga. Tida går fort! Holder sjøl på med å brodere og sy bunad og det er myyye arbeid.

Lykke til!

Torunn sa...

Så flink du er!

Vibekes lille ullne sa...

Det blir veldig fint og nå har du jo kommet et godt stykke på vei. Veldig koselig med et personlig minne på bunaden og det er virkelig noe som varer! :)

skb sa...

Eg broderte beltet og bringeduken til min eigen bunad til konfirmasjonen, og sjølv om det var mykje arbeid er eg glad for det no.
Broderer du litt kvar dag så blir du snart ferdig :)