23. februar 2011

Kjekt å se gaver i bruk :)

Møtte to små frøkner i dag, den ene 3 mnd og den andre 1,5 mnd, og begge "gikk i" labber som jeg har strikket til dem. Veldig kjekt å se at gaver blir satt pris på og brukt! Da er det kjekt å strikke og gi vekk.

Her hos meg er det travle tider og jeg er sliten, og slikt blir det lite strikking av. Har ikke strikket på over en uke, men i kveld har jeg endelig fått strikket litt. Jeg strikket ferdig en lue i Sandnes alpakka etter dette mønsteret, lue nr. 3 nede i venstre hjørne. Skal oppdatere med bilde seinere. Desseverre ble luen litt stor. Jeg har ikke målt den på lengden, og tror den er litt for lang. Burde kanskje gitt meg etter 3 mønsterrapporter, og ikke fire slik det står i mønsteret. På bildet ser det forresten ut som de har strikket bare 3 rapporter? Hmmm... Å rekke opp igjen er i hvert fall ikke et alternativ, så da gir jeg den heller vekk og strikker en ny. :)

Ellers så er jeg igang med Mariusgenseren til eldstejenta.

12. februar 2011

Pakke i posten...

Jeg bestilte nylig denne boken hos hobbyklubben, og i går kom den i posten. Kjekt med litt annet enn bare regninger og reklame i postkassa ;)
Masse fine oppskrifter som jeg har lyst å prøve.

Foreløpig så strikker jeg Mariusgenser med rundfelling. Har Strikket ca 15 cm på bolen. Litt kjedelig med ensfarget rettstrikk, men greit når man ser tv samtidig.

Ha en fin lørdag, folkens :)

9. februar 2011

Fantastisk bok!


Jeg leste ferdig denne boken i dag. Det var en helt fantastisk bok. Den skildrer sorg, livsglede, kjærlighet osv på en utrolig fin måte. Det er moren Gunnhild som forteller om datterens kamp mot kreften, en kamp hun ikke vant. Boken er rørende og tårene trillet.
Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste!

Sokker, lue og bukse..

Sokkene er strikket etter eget mønster i Viking Sportsragg på bambus pinne nr. 3,5.
(Str ca 2 år)
Det gikk med 44 gram totalt.

Denne lua er strikket etter dette mønsteret til Sandnes. (Det er lue nr. 3, nederst i venstre hjørne. ) Den er strikket i Ara på bambus pinne nr. 4 og 7. Oppskriften sier dobbel Alpakka, men det gikk fint å bytte ut med Ara.
Det gikk med 104 gram totalt.


Her ser dere strikkebuksen som jeg har strikket til fadderbarnet mitt. Den er strikket i Vinking Sportsragg på bambus pinne nr. 3 og 3,5. Har tatt utgangspunkt i et mønster fra Sandnes, og gjort noen egne endringer her og der. Buksen er i str 1-2 år. Nå gjenstår det å feste tråder, sette i strikk osv.
Det gikk med 224 gram totalt.
Garnslanking 2011:
Fritidsgarn 134g
Baby Wool 28 g
Viking Sportsragg 268g
Ara 104 g
Totalt: 534 gram




3. februar 2011

Innekos på en vinterkveld...





Litt sjokolade og en feelgood-bok gjør susen etter en lang og slitsom dag på jobb. Det er godt å innta sofaen og bare koble ut litt. Er for trøtt til å strikke, men satser på at det bedrer seg raskt. Har kjøpt inn garn til Mariusgenser, så det blir neste prosjekt.