25. oktober 2009

Pulsvarmere


Her er to par pulsvarmere strikket i Viking Sportsragg på pinne nr. 3,5 etter egenkomponert oppskrift :) Størrelsen er ca 4-6 år.




Dukkeklær til basar

Jeg har heklet og strikket noen dukkeklær som skal være til en basar. Håper at den heldige vinner blir fornøyd.


Dette settet er strikket i Gjestal Baby Bomull fra Spar kjøp, etter mønster fra Sandnes. Hatten har jeg endret litt på.

Her har jeg strikket votter og calorimetry, og heklet spiralsjal. Alt er i Opal på pinner og krok nr 3,5.




Her har jeg strikket poncho og lue i Viking Sportragg og et eller annet pelsgarn som jeg ikke husker navnet på i farten. Strikket på pinne nr 3 og 3,5 etter et gammelt Gjestal mønster.
Nå har jeg votter i ca str 5 år på pinnene (Samme garn og farger som ponchoen.) Bilder kommer når de er ferdig.


11. oktober 2009

Rosa for oktober

Oktober er ROSA og dermed blir bloggen rosa denne mnd. En liten hyllest til alle som kjemper eller har kjempet med brystkreft, og deres kjære som har kjempet/kjemper sammen med dem.

Mamma`n til en god venninne står midt i cellegiftbehandling etter tilbakefall. Jeg heier på henne og krysser alt for at hun snart er frisk igjen. Prøver har vist at behandlingen har god effekt. You go girl!!

Strikking er moro!

Høsten er for meg en tid hvor strikking og annet håndarbeid frister ekstra mye. Å tenne lys, lage te og sette seg ned med et strikketøy er deilig. Særlig visst været er surt og kaldt. Her ser dere noe av det jeg har laget den siste tiden:

Tøffler strikket i Viking Naturgarn på pinne nr 10, og tovet. Fargen på bildet blir ikke helt riktig. De er blå-lilla i ulike nyanser. Ca str. 37-39.

Dette er også tova tøffler som er strikket i Viking naturgarn på pinne nr 10. Disse er høyere rundt ankelen. Ca str 27-30 ifølge oppskriften.

Her er to par votter som er strikket i flerfarget Fritidsgarn på pinne nr.6, etter Blånisse-mønsteret. Ca str. 3-5 år.



Dette ble gave til en lite sjarmør som nylig fylte 1 år.



Buksen er strikket i Smart på pinne nr 3 og 3,5 etter et mønster fra Sandnes, hvor jeg har gjort noen endringer. Den er i str 2 år, men kan nok brukes lenger siden den er uten fot og har et godt oppbrett. Er myk og tøyelig. Jeg har satt inn strikk som kan reguleres.




Stjernehalsen er også strikket i Smart på pinne nr. 3,5. Jeg er veldig glad i disse halsene og har strikket mange.
For tiden holder jeg på med flere par tøffler. Tenker det blir fine julegaver. I tillegg holder jeg på med å hekle dukkeklær til en basar, og jeg har også et trekantsjal liggende som jeg tar frem innimellom. Blir nok ikke "arbeidsledig" med det første, nei.
Kos dere med strikk og annet håndarbeid :0)