18. oktober 2008

Gaver til nye verdensborgere

Dette settet har jeg strikket til en liten gutt som ble født for ca to uker siden. Smetteskjerfet er strikket etter denne oppskriften http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=16&lang=no, og votter og sokker etter "eget hode". Alt er strikket i Lanett fra Sandnes på pinne 2,5.


Dette settet er strikket til en liten frøken. Skjerfet er strikket etter samme oppskrift som over, og jeg har pyntet litt med heklekant og fastmasker etter "eget hode". Både skjerf og sokker er strikket i Sandnes-Alpakka på pinne 3,5 (Faktisk bambuspinner, og det var en positiv opplevelse. ) Det blir gjerne til at jeg strikker votter også.

Høst = masse strikking


Her er kjolene jeg strikket i Smart fra Sandnes. De er fra et av de siste mønsterheftene til Sandnes, og står som modeller i rødt - svart og grått - hvitt. Jeg har valgt litt utradisjonelle farger, og vet ikke helt hva jeg synes om resultatet.... De ble ganske kule på med tynn genser under og utenpå dongeribukse.

Her ser dere de siste stjernehalsene jeg strikket, ferdig dampet og med pynt på. Den blå er strikket i Lerke, og de andre to i Smart.




Det har blitt noen calorimetrier i det siste. Var en tur i Oslo på konferanse, og da strikket jeg både på flyet og under forelesningene. Her er tråder festet, knappen komt på og de er klar for bruk. De 4 i flerfargetgarn er strikket i Opal luftpolsterwolle (strikket et til av det minste i rosa/grønt/blått, men det er alt tatt i bruk.)

De brune pulsvarmerne og calorimetrien er strikket i alpakka, og skal være gave.